Spletni ogledi

Rezerviraj tukaj

KAJ NUDIMO?

  1. Zakladi Narodnega muzeja Slovenija: Ste slišali, da so najstarejši glasbeni instrument našli pri nas nad bistro reko Idrijco? Bi radi vedeli, kako so živeli koliščarji? Bi radi vedeli zakaj bi vrednost Situle z Vaš moral poznati vsak Slovenec? Pridružite se nam, zanimivo bo!
  2. Stolnica svetega Nikolaja: Baročni čas v Ljubljani je bil čas po težkem obdobju kužnih bolezni, nevarnosti osmanskega imperija, potresov in še marsikaj. Ja za vsakim dežjem posije sonce, tako je bilo tudi pri nas v Ljubljani. Kranjska stolnica je zgradba, kjer se kaže optimistični čas iz začetka 18. stoletja. Youtube povezava: https://youtu.be/AoDKoOYaFHc
  3. Jože Plečnik: arhitektura Jožeta Plečnika je navdih še za mnoge arhitekte, ki ustvarjajo današnje glavno mesto. Le kdo ne pozna njegovega Tromostovja, Tržnice, Šuštarskega mostu ali Narodne univerzitetne knjižnice? A to ni vse. Pridružite se nam, zanimivo bo!
  4. Emona- Ljubljana rimskem obdobju: Ljubljana se lahko pohvali z zelo bogato zgodovino. Prvo obdobje, ki je pustilo bogato zapuščino, je obdobje Emone: skoraj 500 let. Bi radi videli, kaj vse nas spominja na to obdobje?
  5. Pravljična in Literarna Ljubljana: Številni slovenski literarni ustvarjalci so pisali zgodbe, ki so se odvijale v našem glavnem mestu. Bi radi slišali, kako so nastale? Kdo jih je napisal? Kje so ustvarjalci dobili navdih? Pridružite se nam, zanimivo bo.
  6. Jezik- literatura-Identiteta: prav neverjetno je, da smo, ne glede na to, da je bil nemški jezik več stoletij naš uradni jezik, uspeli zadržati znanje slovenskega jezika. Kako nam je to uspelo? Kdo je vložil veliko svojega truda in življenja v priznanje vrednosti slovenskega jezika? In kako je to oblikovalo našo identiteto? Odgovore na to bomo poiskali na našem virtualnem pohajkovanju.
  7. Sv Mihael v Črni vasi – Jože Plečnik nam je zapustil izredno bogato zapuščino. A zgraditi cerkev na močvirju? Za našega umetnika to ni bila težava temveč izziv. In rezultat? Njegovo verjetno najlepše delo: cerkev Svetega Mihaela na Barju.

Dobrodošli v Slovenijo

Rezerviraj tukaj
sl_SISlovenian
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram