Vodeni ogled

Rezerviraj tukaj

VODENI OGLED

LJUBLJANA V ČASU BAROKA Z OBISKOM SEMENIŠKE KNJIŽNICE

Pozni srednji vek, začetek novega veka je bilo za naše glavno mesto težko obdobje: čas nalezljive kuge, turških vpadov, kmečkih uporov, potresov in požarov. Za vsakim dežjem posije sonce. V času baroka je naše mesto zacvetelo.

Youtube povezava: https://youtu.be/AoDKoOYaFHc

Čas: 2 uri

Težavnost: hoja ca 2 km

Kdaj: Vsak petek ob 13:30.00 (prijave do najkasneje četrtka pred tem)

Cena:

Strokovni ogled z licenciranim turističnim vodnikom

vstopnica v Semeniško knjižnico 2 EUR

(NE)znano TRNOVO

Ljubljana je lepo in zeleno mesto. A še lepša so njegova obrobja, nekoč predmestja, danes že del središča. Kdo še ni slišal za Trnovo. Prešeren je rekel, da je to kraj nesrečnega imena. Na srečo, ne za vse! Tokrat vas vabimo, da se z nami sprehodite po tem malem kotičku Ljubljane, ki je bil nekoč znan samo po trnovskih solataricah, čolnarjih in tičarjih. Danes je večini Slovencev znan po kraju nesrečnega imena: trnovski cerkvi Janeza Krstnika, po domovanju arhitekta Jožeta Plečnika, Trnovskem mostu ter živahni Eipprovi ulici. Kaj pa tisti, ki spremljate slovensko filmsko industrijo? Se spomnite filma To so gadje? Štebe, Rozi, Meri ter hudomušni fantje Bine, Boris, Brane, Janez in Muki so poskrbeli, da v njihovi zgradbi in okolici ni bilo nikomur dolgčas? Pridružite se nam! Skupaj bomo spoznavali od kod imena ulic, mostičkov, gostiln, lokalov in seveda se zaustavili na mestih, kjer so gadje bili še posebej razigrani.

Za koga? Za vse, ki jih zanimajo zgodbe glavnega mesta

Kje: Mesto srečanja: Glasbena šola Vič, Gradaška ulica 24, Ljubljana

Kdaj: Vsak petek ob 17:00

Čas trajanja: 2 uri

Doživetje se odvija na prostem. Zaščitne maske za čas doživetja niso potrebne, razen, če boste morali v zaprte prostore (stranišče). Oblačila in obutev naj bodo vremenu primerna.

Težavnost: lahka, 2 km

Plačilo: vodenje je brezplačno

ZNAMENITI PREDMETI NARODNEGA MUZEJA SLOVENIJA

Vabimo Vas, da se nam pridružite na razkrivanju bogastva znamenitih predmetov Narodnega muzeja Slovenije. Kateri so tisti predmeti, ki nas postavljajo v vrh svetovne dediščine? Zakaj so ti predmeti tako posebni? Kako nam spreminja podobo neandertalca najstarejši glasbeni inštrument na svetu? Idol iz Barja, kaj nam želi povedati? Najstarejši zlati predmet najeden v naših krajih, komu je bil namenjen? Kaj nam pripovedujejo podobe na situli z Vač? Transport z deblaki, s katerimi kulturami nas je povezal? Kaj nam pove podoba Emonca? Od kod so prebivalke naših krajev v srednjem veku dobivale nakit? zakaj so tako pomembne lesene lovske pasti in še mnogokaj.

Kdaj: ob četrtkih ob 18h

Čas: 1,5 ure, v muzeju ste lahko do 20h.

Cena:

brezplačno, doplačilo vstopnina v muzej 6-4 EUR (odvisno ali odrasel, študent, upokojenec, družina…)

OGLED MESTA S KANUJEM

Voda je vir življenja, reke pa najcenejše avtoceste. Mesta so bila zgrajena ob vodnih poteh. Zakaj se ne bi odpravili na ogled mesta s kanujem? Pridružite se nam! Skupaj bomo spoznavali naše glavno mesto in njegove znamenitosti iz nekoliko drugačne perspektive.

Za koga? Za vse, ki jih zanimajo zgodbe glavnega mesta

Kdaj: Ponedeljek ob 18:00 ali po naročilu

Čas trajanja: 1,5- 2 uri

Težavnost: zmerna, nekoliko bolj obremenjene roke. Osnove veslanja vam pokaže inštruktor na začetku ogleda.

Doživetje se odvija na prostem. Zaščitne maske za čas doživetja niso potrebne, razen, če boste morali v zaprte prostore (stranišče). Oblačila in obutev naj bodo vodi primerna. Priporočamo lahka oblačila, takšna, ki se hitro sušijo, nekaj imejte tudi s seboj, če se boste želeli preobleči. Doživetje se odvija v suhem vremenu, ko je Ljubljanica mirna.

Plačilo:

vodenje brezplačno, najem kanuja 10 EUR (delijo si ga 2-3 osebe).

MOJA LJUBLJANA

Ljubljana skriva številne male kotičke in skrivnosti, ki so in še danes bogatijo življenje v mestu. Bi jih radi odkrili? Pridružite se mi na 2 urnem raziskovanju, zanimivo bo!

Težavnost: ca 2.5 km, lahka hoja, prosim, oblecite se vremenu primerno.

Prijave do 24 ur (1 dan) pred začetkom doživetja na:
info@sloveniaguides.si ali 031331491

Možni tudi individualni ogledi za vas in vaše sodelavce, znance, prijatelje, javite se nam!

@feelsLOVEnia #mojaslovenija #zdajječas #myway

Želimo, da so tudi vaši vtisi takšni, kot naših dosedanjih obiskovalcev:
»Super je bilo, tole je res čudovito! Domačin, ki se počuti kot turisti v domačem mestu. Hvala za številne zgodbe, res zanimivo«.

Rezerviraj tukaj
sl_SISlovenian
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram