Jezik - literature - identiteta

Rezerviraj tukaj

Slovenščina je zelo poseben jezik. Po celem svetu ga govori okoli 2,5 milijona ljudi. Verjetno ste se že kdaj spraševali, kako se je slovenski jezik pravzaprav uspel ohraniti na tem stičišču različnih kultur in v tako turbulentnem zgodovinskem obdobju. No, ravno to bo tema našega ogleda.

V tri- urnem ogledu bomo povzeli dogajanja zadnjih nekaj več kot 1000 let. Spregovorili bomo o pogumnih ženah in možeh, ki so svoja življenja posvetili oblikovanju slovenščine in slovenske slovnice. Piljenju slovenščine vse do te mere, da se s ponosom predstavi zunanjemu svetu, kako posebna je. Prizadevanja so bila intenzivna vse do trenutka, ko je slovenščina postala mednarodno priznana in spoštovana. S pomočjo ustvarjalcev slovenske literature in njihovih del se je oblikovala naša identiteta. Oblikovala se je tako močno, da je slovenščina že dobro stoletje uradni jezik in postala eden od jezikov, ki ga lahko slišimo v Evropskem parlamentu.

Kdaj: po želji naročnika

Trajanje: 3 ure (za šolske skupine prilagodimo dolžino)

Cena: 120 EUR

Priporočilo:

Namenjeno vsem, ki jih zanima zgodovina jezika in slovenske identitete.

Ogled je peš, priporočamo udobno obutev in vremenu primerna oblačila.

Rezerviraj tukaj
sl_SISlovenian
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram